Bine ai venit pe pagina noastră!

Sperăm să găsești în acest loc, un mediu în care să te simți în siguranță să înveți, să te dezvolți și să explorezi mai profund domenii din viața personală care au nevoie de atenție și grijă. Înainte de a descrie cine suntem, prezentăm acronimul institutului nostru – ITFA – însemnând pe scurt Institutul de Terapie Familială Areopagus.

Institutul nostru (ITFA) are ca prim scop formarea specialiștilor în domeniul psihoterapiei familiale sistemice și de cuplu, utilizând o abordare holistă cu privire la dezvoltarea ființei umane și metodologia de formare. Pe lângă cadrul sistemic definit de interacțiuni și context de viață, școala noastră de formare pune un accent deosebit pe teoria atașamentului și terapia centrată pe emoții (EFT), dezvoltată de Sue Johnson, fondatoarea acestei modalități terapeutice. Prin urmare, în abordarea oricărei problematici, utilizăm toate aceste lentile conceptuale, încercând să înțelegem durerea umană cu empatie, deschidere și conectare emoțională.

Un alt domeniu important vizează serviciile de psihoterapie prin intermediul cărora dorim să venim în sprijinul familiilor, cuplurilor și persoanelor care se confruntă cu dificultăți datorate traversării unor etape noi de viață, sau unor pierderi, traume, conflicte repetate, distanțare emoțională în relația de cuplu sau dificultăți de relaționare în relația părinte-copil.

Institutul nostru este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania și Federația Română de Psihoterapie, din anul 2006, pentru a oferi cursuri de formare în psihoterapie familială sistemică. Institutul funcționează în cadrul Centrului Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană Areopagus din Timișoara, formatorii fiind membri acreditați național și internațional în cadrul unor instituții internaționale renumite precum European Association of Family Therapy (EFTA), International Association of Family Therapy (IFTA), International Center for Excellence în Emotionally Focused Therapy (ICEEFT Ottawa), Circle of Security International și Karyn Purvis Institute of Child Development.

Prin activităţile şi serviciile oferite, dorim să creem un mediu în care dificultăţile emoţionale şi relaţionale pot fi exprimate în siguranță și cu încredere în cadrul unei relaţii terapeutice autentice. Conectarea reală cu sine și cu celălalt reprezintă fundamentul unei dezvoltări armonioase, atât la nivel individual cât și relațional.

Vă așteptăm cu drag!

Ileana Rogobete
Director

Home 9 Bine ai venit pe pagina noastră!