Curs de formare în psihoterapie familială sistemică: 2021-2023

Psihoterapeut sub supervizare și autonom

Grup-de-formare-2021-2023

“Venim pe lume într-o relație… Creștem, ne definim și ne dezvoltăm în cadrul unor relații. Nu putem exista izolați. Terapia familială sistemică ia în considerare nevoia fundamentală de relaționare și de a ne simți în siguranță în relații semnificative, fie că este vorba de relațiile din familie, cuplu, locul de muncă sau comunitate. Dacă dorești să devii psihoterapeut, vino alături de noi să înveți într-un cadru empatic, cum să lucrezi cu persoane care se confruntă cu dificultăți în relațiile lor. Din experiența celor care au absolvit, un bonus este că tu personal vei vedea diferit universul relațiilor din viața ta și vei învăța să te conectezi cu tine și ceilalți la un nivel mult mai profund.” – Psih. Dr. Ileana Rogobete, Coordonator curs formare în psihoterapie familială sistemică


Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus este oficial acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) și Federația Română de Psihoterapie (FRP) pentru a oferi cursuri de formare în psihoterapie familială sistemică. În urma absolvirii cu succes a primilor doi ani de formare se poate obține atestatul de liberă practică (psihoterapeut sub supervizare) precum și dreptul de a deschide cabinet individual.

CINE poate participa

Cursul se adreseaza absolvenților de licență în domeniile următoare: psihologie, psihopedagogie, asistență socială, medicină psihiatrie, teologie și filosofie.

DURATA

Fiecare nivel de formare dureaza aproximativ 2 ani și conține 8 module formare/an plus 8 ședințe de grup de dezvoltare personală/an. Modulele de formare se organizează în weekend.

ÎNSCRIERI

Vă rugăm completați formularul:
https://forms.gle/vArk6cdWaz9q59rj6

În plus, vă rugăm să trimiteți un CV, scrisoare de intentie și copie după diploma de licență la email: institut@areopagus.ro

Data limită de înscriere: 11 octombrie 2021

Primul modul de formare: 22-23 octombrie 2021
Cursul se va desfășura online până cand va fi posibil să ne întâlnim în siguranță și la centrul nostru de pe Calea Martirilor, 104, Timișoara; www.itfa.ro

Mai multe informații: 0740546586 sau 0756128745

Echipa de traineri și colaboratori poate fi consultată aici: www.itfa.ro/echipa

Câteva AVANTAJE

 • După primii doi ani de formare poți deveni psihoterapeut sub supervizare și poți deschide propriul cabinet.
 • Poți învăța și crește într-un mediu securizant, alături de o echipă de formatori care știu să îmbine profesionalismul cu o atitudine susținătoare și empatică în procesul formării (nu vei fi singur, atunci când îți va fi greu!)
 • Cursul este dinamic, interactiv, centrat pe practică concretă cu cazuri reale, înregistrări video, dezvoltarea abilităților practice
 • Abordarea traumei complexe și a traumei timpurii (TBRI) sunt parte integrantă a programului de formare, incluzând certificarea internațională în aceste metode specifice cu Karyn Purvis Institute of Child Development.
 • Poți să te specializezi în terapia centrată pe emoții cu acreditare internatională (Centrul de Excelenta in Terapia Centrata pe Emotii – ICEEFT Ottawa).
 • Specializare în Cercul Siguranței și Intervenția Relațională Bazată pe Încredere (TBRI)
 • Ai acces la biblioteca centrului cu peste 60.000 de volume

CUM ȘI CE VOM LUCRA ÎMPREUNĂ

 • Componentele de baza ale procesului de formare din perspectiva sistemică
 • Specificul terapiei familiale sistemice și rădacinile conceptuale
 • Dezvoltarea alianței terapeutice în procesul terapeutic
 • Evaluarea dinamicii familiale, explorarea resurselor și elaborarea unor intervenții și pași terapeutici specifici
 • Studierea modelelor și conceptelor de bază în psihoterapia familială sistemică
 • Aplicarea practică a teoriilor și intervențiilor în cazuri clinice specifice: relații conflictuale în cuplu și familie, tulburări de comportament și alimentație ale copilului și adolescentului, adicții și abuz de substanțe, anxietate, depresie si alte patologii psihiatrice, traumă, pierderi, doliu, divorț, violență, abuz fizic si emotional.
 • Autocunoastere si dezvoltare personală
 • Supervizare si intervizare în grupuri mici
 • Practica clinică cu cazuri reale în terapie individuală, de cuplu, familie sau terapie de grup
 • Lucrări practice, interviuri cu familii, evaluarea tiparelor disfuncționale în familie

Vă așteptăm cu drag!

Home 9 Servicii formare 9 Curs de formare în psihoterapie familială sistemică: 2021-2023