Servicii psihoterapie


Psihoterapia familială 

Psihoterapia familială se adresează tuturor familiilor, în orice etapă s-ar afla:

  • proaspăt căsătoriți
  • familii cu copiii mici,
  • familii cu adolescenți,
  • familii ai căror copii pleacă din ”cuib”,
  • familii fără copii
  • familii monoparentale
  • familii rezultate în urma divorțului

Trecerea de la o etapă de viață la alta înseamnă schimbare, iar schimbarea produce dezechilibru și stres. Succesul familiei depinde de modul în care gestionează aceste treceri, și orice altă provocare apare, în vederea adaptării și regăsirii echilibrului. Resursele sunt întotdeauna în interiorul familiei, însă în momentele dificile acestea sunt mult mai greu de observat. Pentru aceste situații vă suntem alături pentru a vă înțelege, sprijini, oferi claritate pentru a ieși din impas. Toate acestea într-un cadru securizant și profesionist.

Psihoterapia de cuplu

Multe din persoanele care apelează la terapie de cuplu o fac atunci când simt că au epuizat toate variantele și nu mai găsesc nici o soluție pentru a salva relația. Am văzut în practica noastră din cabinet că și rănile vechi își pot găsi vindecare atunci când ambii parteneri își asumă responsabilitatea de a lucra la reconstruirea relației lor. Vrem să vă spunem, prin urmare, că niciodată nu e prea târziu pentru a cere susținerea unui specialist, dar în același timp, niciodată nu este prea devreme să apelați la ajutorul unui terapeut. Ceea ce ne dorim este să ajutăm și cuplurile aflate la început de drum să poată identifica din timp semnalele deconectării, să anticipeze impactul schimbărilor prin care vor trece de-a lungul relației și să știe cum să rămână împreună.

Psihoterapia de grup

Grupul este un sistem format din indivizi unici, fiecare cu propriile povești de viață și având resurse nedescoperite pentru sine și pentru ceilalți. Deși unică, povestea ta de viață poate fi un mijloc de noi explorări pentru celălalt și poate chiar o ieșire din propriul blocaj. Grupul în sine este o resursă prin interacțiunile, experiențele și descoperirile atât despre propria persoană cât și în relație cu ceilalți. Acest tip de psihoterapie se adresează tuturor persoanelor interesate să exploreze și să descopere mai mult despre ele, și de asemenea psihoterapeuților în formare sau supervizare ca o continuare a procesului de autocunoaștere și dezvoltare personală. În acest sens, echipa noastră organizează repetat grupuri de terapie cu titlul: „Mai aproape de mine: Valențe terapeutice ale terapiei de grup”.

Grupul de suport

Grupul de suport se diferențiază de psihoterapia de grup prin faptul că participanții sunt aduși împreună de cel puțin o preocupare comună. Fie că vorbim despre tulburări (ex. anxietate, depresie, adicții, etc.),  sau despre provocări profesionale sau ale vieții de familie, toate acestea îți pot transmite mesajul că ești singur, neînțeles, că doar tu te confrunți cu astfel de dificultăți. Ideea de a oferi acest tip de serviciu s-a născut din nevoia pe care am descoperit-o în cabinet alături de clienții noștri, de a aparține unui grup în care să se simtă acceptați, înțeleși, susținuți și care să le arate că vulnerabilitatea lor poate avea impact pozitiv în viața celuilalt. 

Home 9 Servicii psihoterapie