„Sinele terapeutului: Compasiune de sine și reziliență emoțională”

Școala de vară: Jurnal de terapeut

Sinele terapeutului este o componentă de bază în procesul terapeutic, precum și în cel de supervizare. Fără abilitatea de a ne conecta profund cu noi înșine și de a reflecta asupra propriilor noastre gânduri, emoții, comportamente și mecanisme de apărare, ne va fi dificil să ne conectăm cu ceilalți și să înțelegem dificultățile cu care se confruntă clienții noștri. Prin urmare, scopul acestui eveniment este acela de a crea un cadru de reflecție asupra sinelui, de conștientizare, procesare și vindecare a unor răni și blocaje emoționale.

De-a lungul celor două zile, se vor desfășura mai multe ateliere de explorare a multiplelor și complexelor fațete ale sinelui nostru, încercând să dezvoltăm abilități cât mai bune pentru a avea grijă de noi într-un context marcat de nesiguranță, pierderi, traume, extenuare fizică și psihică. Acest eveniment este dedicat nouă terapeuților – terapeuți în devenire, terapeuți la început de drum și terapeuți cu experiență – încercând astfel să creăm împreună un mediu securizant în care să ne auzim temerile, nevoile și să răspundem unii altora cu empatie.

Evenimentul are loc de obicei în cadrul Școlii de vară în psihoterapie familială, organizată de institutul nostru, de obicei în luna iulie a fiecărui an academic.

Program

vineri: 12.00 – 18.00

sâmbătă: 10.00 – 16.00

Dintre temele abordate până în prezent:

“Călătorie prin Pandemie: Despre experiența burn-out-ului”– Elena Cazacu

“Când trecem prin pustie, inimile noastre se trezesc: Un ghid pentru găsirea unei cărări” – Julia Beaty

“Mai aproape de mine: Sinele terapeutului, reziliență și creștere” – Ileana Rogobete

“Corpul – co-terapeutul meu” – Ancuța Coman & Flori Zilahi

“Văzând prin ochii celuilalt: Empatie și traumă” – Ileana Ungureanu & Karina Velescu

“Sinele terapeutului și paradoxul delimitărilor personale și profesionale” – Ileana Rogobete & Andreea Ionescu

“Dialogul interior al terapeutului: Conversații între vocea critică și autocompasiune” – Elena Cazacu & Alexandra Popovici

Home 9 Servicii formare 9 Workshopuri formare continuă 9 „Sinele terapeutului: Compasiune de sine și reziliență emoțională”