24 credite formare continuă
TBRI® este o abordare multi-disciplinară, centrată pe teoria atașamentului și a traumei. Această abordare este fundamentată științific, fiind specific concepută de către Karyn Purvis și David Cross pentru a adresa nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. Este bazată pe mulți ani de cercetare în domeniul atașamentului, al procesării senzoriale și al neuroștiinței. Copiii cu istoric de neglijare, abandon, abuz și traumă experimentează modificări comportamentale la nivelul creierului și al sistemului de credințe prin care văd realitatea. În timp ce unele strategii de parenting funcționează în situații obișnuite, copiii cu istoric de traumă au nevoie de intervenții specifice care vin în întâmpinarea nevoilor lor unice și se adresează copilului ca întreg. Astfel, cursul este o îmbinare a conceptelor teoretice cu activități practice, vizualizare de înregistrări video, exerciții în grupuri mici și activități de auto-conștientizare.
Intervenția bazată pe relații de încredere are la bază trei seturi de principii:
- Principiile de conectare – se adresează nevoilor de atașament
- Principiile de împuternicire/întărire – se adresează nevoilor fizice
- Principiile de corectare – sunt folosite pentru a dezarma comportamentele generate de teamă
Obiective
- Înțelegerea modului în care experiențele de viață ale copilului, atât de la început cât și pe parcursul creșterii, influențează pe termen lung dezvoltarea copilului
- Dezvoltarea unei modalități de a răspunde corespunzător comportamentului problematic al copilului
- Crearea cadrului pentru învățare practică
CINE poate participa
Psihologi, psihoterapeuti, consilieri şcolari, asistenți sociali, medici, studenți, părinți, asistenți maternali sau alţi specialişti care în profesia lor se intersectează cu copii cu istoric de traumă.
Formatori
JULIA BEATY este terapeut și formator în metoda Trust-Based Relational Intervention (TBRI), la Karyn Purvis Institute of Child Development, Texas. Julia are o experiență profesională internațională, oferind consecvent cursuri în mai multe țări, pentru specialiști și părinți care lucrează cu copii care au suferit traume complexe de dezvoltare. A fost director de program în cadrul Universității Carolina de Sud, Facultatea de Medicină (Center for Disability Resources).
Psih. Dr. ILEANA ROGOBETE – formator și psihoterapeut de familie și cuplu, supervizor acreditat în terapia centrată pe emoții (EFT) de către Centrul Internațional de Excelență în Terapia Centrată pe Emoții (ICEEFT) din Ottawa, Canada. Este director și fondatoare a Institutului de Terapie Familială Areopagus (ITFA). A obținut doctoratul în domeniul traumei la University of Cape Town.
Psih. KARINA VELESCU – psihoterapeut autonom cu specializare în psihoterapie sistemică familială, terapia centrată pe emoții (EFT), practician TBRI, facilitator parental certificat Cercul Siguranței®.
Data: aprilie 2022
Pentru data fixă, vă rugăm urmăriți secțiunea Evenimente
Înscrieri
Vă rugăm să completați formularul de la următorul link: https://forms.gle/rX9MSBmsrcF3Ftpx8
Informații suplimentare
0756128745 (Karina Velescu)