10 credite de formare continuă
Incidența violenței domestice a crescut considerabil în ultimul timp, din cauza condițiilor de izolare caracteristice pandemiei. Spațiul aglomerat, stresul continuu, teama contaminării au dus la escaladarea conflictelor în relația de cuplu.
Prin acest workshop dorim să venim în sprijinul psihoterapeuților și a altor specialiști din acest domeniu, cu scopul de a identifica strategii cu ajutorul cărora putem crea mai multă siguranță în relația de cuplu atunci când apare fenomenul violenței.
Cui se adresează?
Psihoterapeuților (indiferent de modalitatea terapeutică), psihologilor, asistenților sociali și altor categorii profesionale care se confruntă cu acest fenomen.
Ce vom învăța?
- Cum să identificăm violența domestică și abuzul emoțional
- Cum să evaluăm tiparul și tipul de violență interpersonală
- Cum elaborăm strategie și intervenții care să pună în siguranță partenerii de cuplu,
- să de-escaladeze conflictul și să ajute la co-reglare și re-conectare emoțională
- Cum abordăm situațiile de criză
- Care sunt îndatoririle și obligațiile legale ale psihoterapeutului în cazuri de violență, abuz fizic, emoțional, etc.
- Indicații și contraindicații în procesul terapeutic
Coordonatori:
Ileana ROGOBETE este psihoterapeut și formator în psihoterapie familială sistemică, psihoterapeut de cuplu și supervizor acreditat de ICEEFT (Canada) în terapia centrată pe emoții (EFT).
Ancuța COMAN este psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, cu două specializări în terapia centrată pe emoții pentru cupluri (EFT) și tehnica de lucru cu traumă, EMDR.
Dacă sunteți interesați de acest atelier, vă rugăm să ne dați de știre completând formularul acesta: https://forms.gle/q7fLaUnAbnM4zEzx8, iar noi vă vom contacta cu informații despre dată și program.
Vă așteptăm cu drag!